portret van gerard

Inleiding

Vanuit mijn professie als coach/begeleider is mijn aanbod gericht op zowel individuele begeleiding als die in een groep of organisatie. In beide vormen nodig ik steeds weer uit om te reizen, los te laten en vervolgens te kijken naar wat je ontmoet.

Individuele begeleiding/coaching

Persoonlijke vraagstukken, waarin het gaat om je eigen persoonlijkheid, je eigen leiderschap, je motivatie, communicatie of relaties met mensen, zijn vraagstukken waar ik graag samen met je naar kijk. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken waarbij twijfel ontstaat over je eigen autonomie of heelheid.

Team- of Groepsbeleiding/coaching

Als leidinggevende zei ik altijd dat het vaststellen van ons gezamenlijke jaarplan niet zo’n klus is. Papier is immers gewillig. Maar ervoor zorgen dat we dat gezamenlijke jaarplan echt ‘van ons allemaal’ maken, dat is een veel grotere uitdaging. Hoe neemt iedereen zijn eigen plek in, wat verbindt ons met elkaar, hoe ontmoeten we elkaar, dus: hoe gaan we het écht samen doen?

Incompany Leiderschaps programma's

Vanuit Baauwplaats worden diverse incompany leiderschaps/management programma’s aangeboden voor zowel jong management, midden management als voor meer ervaren leidinggevenden

Programma’s Persoonlijk Leiderschap

In samenwerking met Louise Vinke van LSVNK bied ik twee programma’s aan waarin persoonlijk leiderschap centraal staat.

Advies en procesbegeleiding

Hoe geef ik vorm aan de ontwikkeling van mijn mensen? Een vraag die elk vooruitdenkend bedrijf zichzelf stelt. Maar ook een vraag die om eigenaarschap vraagt vanuit de mens en om een voedingsbodem vanuit de organisatie.
portret van marian

Individuele begeleiding/coaching

Voor mij is het belangrijk dat ik een plek bied, waar mensen op een andere laag,  zichzelf ontmoeten, daar waar je je deels van bewust bent, maar soms ook totaal onbewust bent. Patronen waar ze in hun persoonlijk leiderschap, in de ontmoeting met mensen ,binnen de uitvoering van hun taak, tegen aan lopen.

Systemisch/lichaamsgericht werken

We leven in systemen, binnen het gezin, ons werk, de sport. Ons systeem van herkomst is daarbinnen het meest van belang, hoe we de dingen zijn gaan doen.

Coachen met inzet van het paard als spiegel

Als wij, als persoon met een paard in een ontmoeting stappen, gebruikt het paard zijn gave als een levensechte, liefdevolle spiegel in onze begeleiding. Paarden reageren op signalen die we onbewust uitstralen. Direct en zonder oordeel of lading reageren zij op ons. Dit maakt hen tot een zuivere spiegel van wie we zijn.

Teamcoaching systemisch met inzet van paarden

Hoe werken we als team samen? Wat laten we samen zien? Welke bewegingen zijn er zichtbaar en wat kan ons zo in de weg zitten of kunnen we moeilijk de vinger opleggen. Wat doen we in de samenwerking met elkaar? Paarden zijn absolute meesters in het lezen van intenties, omdat hun leven in de kudde afhangt van hun vermogen hun omgeving juist te interpreteren.